Universitaire erotomane escapades

noemi-macavei-katocz-Zsiuja6HQCU-unsplash
Photo by Noémi Macavei-Katócz on Unsplash

Mensen laten we niet te snel oordelen over docenten met vermeend niet onderkend grensoverschrijdend gedrag. Misschien hebben zijn leerlingen wel iets verkeerds gezegd. Of waren ze ontevreden over de cijfers. Heeft hij zijn toegewijde aandacht wellicht niet eerlijk verdeeld. En wie weet met welke private problemen de “snowflakes” worstelen.

Want dat zie je niet aan de buitenkant hé, wat er omgaat in het hoofd van jonge studenten. Hoe dan ook, al die vage beschuldigingen, al die vreemde incidenten: het onoorbare is pas gebeurd als het wetenschappelijk onderbouwd aangetoond kan worden met lijvige rapporten inclusief herleidbare voetnoten. Zonder spelfouten hé. En met correct genummerde pagina’s.

Daarnaast dient het rapport zo opgesteld te zijn dat uit de inhoud kan worden afgeleid dat de auteurs een beetje van de wereld gezien hebben. Jonge meiden die heel snel beginnen te piepen van wat onschuldige mannelijke aandacht horen daar uiteraard niet bij. Bovendien hebben serieuze studenten geen tijd om te zeuren. Mensen met echte problemen praten daar niet over, die lossen ze op.

En laten we nou eerlijk zijn. Die vrouwen van tegenwoordig, met hun ambities, toekomstdromen, auto’s, bankrekeningen, eigen mening, idealen: het zijn grenzeloze en onbetamelijke wezens die zich niet wensen te voegen naar de ongeschreven wetten van het patriarchaat. Ze voelen dat niet aan.

Ze zijn zich niet bewust van de geschiedenis die vooraf ging aan het heden waarin zij schier onbekommerd rondhuppelen en van alles opeisen zonder zich terdege bewust te zijn van de plichten die daar tegenover staan. In natura, uiteraard. Eén goedendag, beste mensen.

Advertentie

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s