Wederzijdse instemming

raquel-welch-1968_a-G-9337521-8363144

Maar al te vaak vergissen mannen zich lelijk zodra ze geconfronteerd worden met een zelfbewuste vrouw die zichzelf neerzet zoals ze is in het publieke domein. Waar Twitter een verlengstuk van is. En Facebook. ‘Ah, kijk.’ Is de gedachte zodra ze verschijnt. Of converseert met anderen. ‘Ze zet zichzelf in de etalage. Ze wil wat. Ze is ergens op uit. Ze komt wat tekort.’

Niet om lullig te doen, of godbetert te zeiken of wat dan ook. Maar vraag het toch maar even. Of ze echt iets (van je) nodig heeft. Jij voelt je misschien aangesproken zodra ze publiekelijk verschijnt, ze wekt je interesse, maar is ze ook met jou bezig? Dat moet je toch echt even checken. En neem maar van mij aan: als een vrouw interesse in je heeft, dan laat ze jou dat wel weten. Soms subtiel via een derde. Soms recht in je gezicht.

Maar misschien ben je daar niet van gediend. Van vrouwen die jou laten merken dat ze interesse in je hebben. En jaag je liever. Overrompel je liever. Omdat dat ‘masculiener’ is. Of denkt dat dat zo is. Wie weet heeft de betreffende vrouw wel een hele andere opvatting van ‘masculiniteit’ en ziet je jou het liefst op de knieën de parketvloer boenen en rent ze zelf met de gereedschapskist rond om boekenplankjes op te hangen.

Was will das Weib? Je weet het pas als je met haar gaat praten. Dat is trouwens iets anders als een monoloog afsteken. Of haar psyche bombarderen met mortieren en granaten om haar separate gedachtenproces te slopen. Praten is erkennen dat zij een eigen brein heeft. En bereid zijn om daar een dialoog mee te voeren. Jij zegt iets en daarna houd je je mond. Voor de duur dat jij je mond houdt zegt zij iets terug. Datgene dat zij terug zegt gaat je oor in. Je hoort wat ze zegt. En daar reageer jij dan weer inhoudelijk op. Beschaafd en beleefd.

Als een vrouw objectief constateerbaar zichtbaar aanwezig is in het publieke domein en er geen geheim van maakt dat ze een leuke vrouw is die plezier heeft in het leven dan wil dat niet zeggen dat ze ergens naar op zoek is. Ze zet zichzelf eenvoudigweg neer zoals ze is. Dat is een dingetje, jezelf neerzetten zoals je bent als vrouw, omdat er nogal veel ongeschreven regels zijn waar we met veel mentale inspanning en intellectuele kracht lak aan moeten hebben. Trek het eerste hoofdstuk van de Bijbel maar eens open.

Je angsten overwinnen, negatieve kritiek ontstijgen en ondanks alle weerstand ‘gewoon’ zijn wie je bent kan een hele onderneming zijn (geweest) voor een vrouw. God weet welke onherbergzame weg ik af heb gelegd. Doodsangsten uitgestaan, depressief geweest, om over de confrontaties nog maar te zwijgen. Er zijn mensen die mijn bloed wel kunnen drinken. Gewoon, omdat ik mezelf ben. En schijt heb aan commentaar.

Reden dat ik mij door niemand mijn vrijheid af laat pakken of me laat vertellen wat ik moet doen en laten. Je mag het proberen, wijd er bij wijze van spreken gerust een blog met seksueel gefrusteerde quatsch aan: ik doe er niets mee. Om de doodeenvoudige reden dat ik me van niemand iets aantrek. En dat ook niet hoef. Dit is Nederland. Het staat eenieder vrij te zijn wie hij of zij is. En dat kun je nakijken in Grondwetartikel 1. En lees Grondwetartikel 7 ook even na.

2 gedachtes over “Wederzijdse instemming

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s