Pauperpausin

IMG_20180323_194150

Banen zat. In alle gelederen van de Nederlandse economie. Dus hoog tijd om op te hoepelen met je gelegenheidspijn aan de MeToo-hashtag. En jouw onwillekerige jeuk aan de klamme lappen bij de aanblik van mannelijke (semi-)overheidsmedewerkers mag je wegbrengen op de fiets. Zodra jij een witte, succesvolle man in je vizier krijgt flikker jij alles aan de kant en vreet je geen zak meer uit.

Want zo doe jij dat met mannen die iets kunnen: claimen als potentiële hoofdkostwinner. Je klampt je aan hen vast en zodra zij proberen jou van zich af te schudden ben je opeens ‘slachtoffer’ van seksuele intimidatie of bureaucratische willekeur. Wat jij nodig hebt is een loopbaanbegeleider die jou elke dag een stevige trap onder je klepkont geeft. Jij moet vooruit worden geschoven anders ga jij bij hysterische smaadfilisters onder de oksel zitten smaadhuilen en vingerwijzen naar andere vrouwen die wel werken.

Met name aan economisch onafhankelijke vrouwen met een eigen bedrijf en een opinie heb jij een gruwelijke hekel. Die jij niet onder stoelen of banken steekt. Je deinst er niet voor terug om de reputatie van deze vrouwen te beschadigen met smaad en laster. Om nog maar te zwijgen van het tempo waarmee jij naar de politie loopt zodra zij zich tegen jouw leugens verdedigen. Want dan ben je opeens wel bijzonder vlot. Zo snel als een windhond.

Elke terechte inhoudelijke terugkoppeling op jouw ongevraagde commentaar aan het adres van vorengaand genoemde deelpopulatie doe jij af met ‘dommigheid’, ‘achterlijkheid’ of andere kwalificaties zoals ‘obsessief’. Intrinsiek kenmerk van social media is de bereidheid tot wederkerigheid. Daar gaat het al mis. De wil om te zenden is er wel, tot vervelens toe. Met stevige contentkoppijn bij vrouwen die met jouw smaad en laster in de kotsmisselijke maag zitten tot gevolg.

Advertenties

Schelden doet u thuis

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s