Lamme herders

IMG_20180325_101040Cartoon van www.pathuis.nl

De stempas, de eierstokken, de knip, we gaan er tegenwoordig zelf over. Eieren vriezen we in voor later, de kneten rooien we zelf en stemmen doen we onderweg van de voordeur naar kantoor. Tot zover alles kits achter de rits. Maar nu komt het: keuzes maken. Het vermaledijde onderwerp waar menigeen gillend voor wegloopt. Want kiezen is verliezen. Althans, dat is de onbewuste overtuiging. Niets is minder waar.

Maak je geen keuzes en laat je je sec leiden door de optelsom van wat andere mensen zeggen geheel indachtig de gewoonte van de Hindoestaanse gemeenschap (en maak uzelf niets wijs, significant anders zijn Hollanders niet) dan eindig je uiteindelijk in een doodlopende straat op basis van de ongeschreven wetten van het patriarchaat. Je vindt jezelf terug achter de strijkplank van een lul de behanger die jou niet waardeert.

Wilt u mij al schieten? Goedzo. Ik houd desalniettemin evenveel van u. Onvoorwaardelijk ook. De boodschap is simpel. Zorg dat je economisch onafhankelijk wordt en blijft zodat je in tijden van onverwachte veranderingen in je privé-omstandigheden niet met de clitoris achter de plinten van een misogyne hufter blijft hangen. Dat behoeft een verdere toelichting.

Zorg dat elke man die u treft op uw pad zijn uiterste best moet doen om u te boeien en te binden (en u mag dat zo breed en diep opvatten als u zelf wilt) en kijk gerust de kat een stevige periode uit de boom, want dat bent u waard. U bent geen compenserende dan wel substituerende laagdrempelige collectieve voorziening voor mannetjes met een wasmachinefobie, theedoekenangst en stofzuigerallergie. Behalve als u niets kunt.

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s