Deelpopulatiemanagement

Screenshot_20171226-204958

Om de zaak in de volgende versnelling te zetten, deponeren we maar eens vast een zeer omstreden en intrigerend onderwerp op de agenda waar u rooie oortjes van krijgt. Ik bedoel, die psychiaters letten toch niet op, ze huppelen hetzij heen en weer op gesubsidieerde Depressiegala’s, liggen te klikspanen bij de Tweede Kamer over JGZ-pioniers, huilen de Volkskrant vol of klagen steen en been over vinkenteringlijstjes.

Francis van den Dobbelsteen beweert dat ik een “hekel” aan psychiaters heb. Dat is niet zo. Sec heb ik een hartgrondige hekel aan dat vermaledijde DSM-boekje onder de zweetoksel waaruit zij hardop plachten te citeren om alle onvermogens des mensch met korrelig zeezout in open levenswonden te wrijven. Het ‘werk’ is gebaseerd op een lomp en onbenullig mensbeeld dat geen recht doet aan de vrije wil (o ja, gooi commentaar op me) en uitsluitend de negativiteit die automatisch gepaard gaat met positieve eigenschappen beschrijft. Het doet niets anders dan de mens de grond in schrijven, redeneren en diagnostiseren.

Alles dat uniek is aan de mens wordt geproblematiseerd en gemedicaliseerd en uit de pas lopen mag al helemaal niet, want dan ben je ‘manisch’, en daar zit vast en zeker een weggeredeneerde depressie achter en een gebroken hart en een tragisch figuur dat volledig is mislukt en eigenlijk een zielige huilstruik op twee benen is maar zich voor de bühne groothoudt en dat mag niet, want wilde paarden die op onbetreden paden dansen moeten worden getemd door deskundigen en pas toch op wat je doet want straks kunnen anderen geen geld aan jouw problemen verdienen. Die jij pretendeert niet te hebben. Dus je stoot anderen het brood uit de mond.

Volgt u het nog? Ik wel. Naar verluid schijn ik “buitengewoon intelligent” en “heel lief” te zijn en dat is ook zo. Ik word echter wel doodmoe van BIG-geregistreerde psychiaters die een grote waffel hebben over kandidaat Tweede Kamerleden terwijl ze zelf alle hielenlikfeestjes aflopen om zichzelf in de kijker te spelen bij het door Baudet zo verfoeide partijkartel en de plinten uit de Twitterhut konkelen met subtweets over vechters die met de harde hand van de neoliberale meritocratie door het leven heen zijn geslagen. Ik stel voor dat jullie zelf even op de sofa gaan liggen en stoppen met het vervuilen van de psychen van kwetsbare mensen met jullie liederlijke kwakzalvergezwam.

Advertenties

2 gedachtes over “Deelpopulatiemanagement

Schelden doet u thuis

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s