Over anti-semitisme, fascisme en overig geklootzakte

Stefanie-Rabatsch-in-her-youth

Hitler was een buitengewoon gevoelige en snel op zijn teentjes getrapte man die net als Mussolini postzakken vol liefdesbrieven kreeg van smachtende slakkensporen die hem idealiseerden. In tegenstelling tot Mussolini beantwoordde hij de correspondentie echter niet. Hij liet ze allen in het ongewisse.

Als jongeling voelde hij zich diep afgewezen door een meisje met wie hij een verhouding meende te hebben, maar haar in feite enkel trof tijdens een dagelijks wandelingetje dat zij maakte om 5 uur ’s middags. Een enkele keer groette zij hem beleefd. Op zijn schriftelijke huwelijksaanzoek ging zij niet in, want hij had de brief niet ondertekend, en zij had aanvankelijk geen idee van wie de brief was, hij had haar nooit rechtstreeks benaderd met dit voornemen. Wel sprak hij uitgebreid over haar met zijn beste vrienden. Later kenschetste hij deze “puppy love” als de meest zuivere liefdesverhouding die hij ooit had gehad. De vrouw in kwestie had echter totaal geen benul van zijn gevoelens voor haar.

Een relatie die Hitler als late dertiger had met een 20 jaar jongere vrouw kenmerkte zich door “de wolf” die veroverde met een nietsontziende angstaanjagende passie, waardoor zij totaal ontredderd zijn gegijzelde werd en niets anders kon dan wegvluchten. Met dezelfde tederheid waarmee Hitler over de 17-jarige sprak denderde hij op zijn 37e bruut over haar heen. Hij dreigde haar kapot te zullen maken omdat ze zich niet liet knechten. Nadat ze zich enkele jaren later had hernomen vocht ze terug met haar eigen verleidingskunsten. Ze liet zich niet kennen.

Dat werd Maria Reiter, bijgenaamd “Mitzi”, bijna fataal. Maar de intellectuele kloof tussen hen tweeën bleek uiteindelijk de reden voor de breuk te zijn. Vlak voordat ze zichzelf uit wanhoop wilde ophangen aan een waslijn toen ze uit de krant vernam dat hij niet met haar ging trouwen redden haar ouders haar. Een insider beschreef Hitler als het narcistische type dat de massa beschouwde als een surrogaat voor de vrouw die hij maar niet leek te kunnen vinden.

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s