Bruut

20161224_155428

Maar natuurlijk lieve kater Einstein. Vang een weerloze muis. En speel ermee zoals de oudtestamentische God met zijn uitverkoren naar eigen zeggen “weerbarstige volk” deed. Zalven en slaan. Petsen en aaien. Zet daarna je tanden in ’t krakende nekje en peuzel het zaakje zelfgenoegzaam op.

Voor mijn ogen. In jouw onschuld geloof ik allang niet meer. Die grote schoteltjes van ogen die me lijdzaam aankijken met die meewarige klaagzang erbij. Terwijl de bak volzit met brokjes. En je bakje met water tot aan de rand toe gevuld met gemeentepils van Vitens. Je houdt me voor het lapje.

Ik weet het nog goed. Hoe je onschuldige kleine witte konijntjes als een kamikazepiloot aanvloog en ze naar het hiernamaals verscheurde met je malende kaken. En met evenzoveel gemak vlij je je bij mij op schoot en kijkt me aan alsof ik je grote liefde ben. Je bent een schurk.

En nu moet ik de restanten van dat muisje van de vloer afschrapen, verwende kotsbak dat je erbij loopt. Alsof ik je sloof ben die de restanten van jouw kruistocht tegen het kleine kwetsbare leven mag opruimen. Op mijn knieën. Je wordt bedankt. De volgende keer zet ik je met de kont in de wasbak.

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s