Monica Pellegrino

image

Geachte “Miss Marple”,

Jij moet toch eens even na (laten) kijken, in het belang van alle betrokkenen én jezelf, hoe het nu komt dat jij ondanks alle waarschuwingen en huisbezoeken van de politie door blijft gaan met mensen aanspreken die helemaal niet vragen om jouw bemoeienis of inmengingen in hun private dan wel publieke zaken. Niemand vraagt jou wat.

Het is mogelijk dat anderen jou aansporen om opnieuw het internet op te gaan en voor de zoveelste keer te proberen contact te krijgen en een ‘dialoog’ af te dwingen met je doelwit, maar het doelwit zélf vraagt jou niets. Monica Pellegrino vráágt jou niets. Zij vraagt jou niet haar te adviseren en zij heeft jou nooit iets gevraagd. Toch meende jij je op invasieve wijze tegen haar leven aan te moeten bemoeien.

Dat ging zelfs zover dat jij rapporten hebt opgesteld over haar vermeende gebrek aan geestelijk welzijn en getelefoneerd hebt met de directie van Emergis over de behandeling die Monica Pellegrino volgens jou zou moeten ondergaan. Deze ‘behandeling’ was niet begeleid met een juridisch en medisch onderbouwd zorgarrangement en kwam aanvankelijk hierop neer: haar de mond snoeren met een overdosis Haldol. Zulke dingen doen wij hier echter niet.

En “Miss Marple”, niemand vróeg jou wat. Niemand verzócht jou om Monica Pellegrino een toontje lager te laten zingen of haar zelfs voor eeuwig het zwijgen op te (laten) leggen. Niemand heeft het verzoek bij jou neergelegd om hem of haar te ‘verlossen’ van Monica Pellegrino. Want niemand had last van haar. Sterker nog: de betreffende pestgroep waar jij onderdeel van uitmaakt(e) nam zélf voortdurend contact met haar op. Dag in dag uit!

Monica Pellegrino werd gebruikt als ‘speelgoedpop’ door een stel behoorlijk psychisch gestoorde mensen die in de veronderstelling verkeren dat het normaal is om twee pagina’s in de Telegraaf vol te braken (15 oktober 2016) met quotes die neerkomen op: “Spring toch eens van een flatgebouw af.” Dat is niet normaal, “Miss Marple”. Dat is intens ziek en gestoord als je zulke dingen doet. Dat iemand je ‘triggert’ is geen reden tot het aanzetten tot zelfmoord.

Ik heb de Italiaanse Monica Pellegrino in de afgelopen jaren leren kennen als een gepassioneerde vrouw met een groot hart die bepaald niet op haar mondje is gevallen en zich niet de kaas van het brood af laat vreten door een Hollander die goede sier wil maken met haar onderzoeken. Ze heeft een verdomd goed stuk geschreven over onder andere dwang in de zorg en in het verlengde daarvan het schenden van fundamentele mensenrechten. Ik heb haar persoonlijk gesproken. Jullie, de (cyber)pestgroep, hebben haar nog nooit gezien!

Desondanks is er ruim 5 jaar lang oorlog tegen haar gevoerd met stalking, belaging en dreigementen tot ik er in juli 2014 tussen sprong. Op dat moment overwoog ze uit het leven te stappen. Gelukkig heeft ze dat niet gedaan. Maar dat neemt niet weg dat de terugkeer in de maatschappij best pittig zal worden na alles wat er gebeurd is. Schetst mijn verbazing, “Miss Marple”, dat je wéér begint te zeuren op Twitter-account @liefstniet. Ben jij nou boos en beledigd dat Monica Pellegrino lééft?

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s