Een verliefde man is een gruwel

image

Je bent zijn medicijn, zijn troost, zijn afleiding, en als de roes voorbij is en de mist in zijn kop optrekt komen de verwijten: zijn leven is exact hetzelfde gebleven, met dezelfde problemen, dezelfde vervelende mensen die elke dag aan zijn kop zaniken, sterker nog, sinds hij jou kent is het allemaal veel en veel erger geworden.

Waarom los jij zijn problemen niet op? Waarom ga jij de discussie niet aan met zijn moeder over al die zaken waar hij voortdurend ruzie over heeft met haar? Waarom maak je geen ruzie met zijn vrienden? Want dan hoeft hij dat zelf niet meer te doen en kan hij schuilen bij jou, achteroverleunen op zijn onbewoonde eiland, waar niemand mag komen behalve hij.

Jij bent niet meer van jezelf, hij wil totale controle over je leven, je vrije tijd, je energie, je familie, je vrienden, je werk, je geld, je kleding, je haardracht, je huis, je ademhaling, je oogopslag, je tred, je woordgebruik, je denkproces, je baarmoeder, je mobiele telefoon, je Facebook-account, je Twitter-account, je mening, je toekomst, je heden en je verleden.

Elke stap die je zet wordt minutieus gevolgd, gewogen en bekritiseerd, elke beweging wordt tot in detail geanalyseerd en gefileerd totdat je zo paranoïde wordt van de zwaarte die hij toekent aan jouw bestaan dat je ermee ophoudt om te proberen zo normaal mogelijk te doen en van het één op het andere moment aan de noodrem trekt, uitstapt, en keihard wegrent.

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s