Rechte ruggen

image

‘Bekijk het maar, wij betalen een fatsoenlijk salaris voor schoonmaakwerk. Punt.’ Wist even niet hoe ik het had toen ik dit artikel las in Trouw. Had een heel klein beetje te lang achter elkaar de arbeidsvoorwaarden in de zustersector – de thuiszorg – zien verdampen waar ik bij stond.

Banen op de tocht, honderden ontslagen, terecht boze thuiszorgmedewerkers, verdrietige cliënten, pokerspelletjes om de centen door managers en directeuren, slechte teksten in de krant, acties op straat.

Dus ik vloog zowat bovenop Remmelt Schuuring toen ik dit zag, belde hem op en wenste hem heel veel succes. “Ja ik ben al in gesprek met de gemeente Oude IJsselstreek over samenwerken!” zei hij.

Ik kon wel janken. Ik slikte het weg zei: “Ik bemoei me nergens mee, pak ze! En als er hobbels op de weg liggen dan moet je het zeggen.” Einde telefoongesprek. Een paar maanden later spraken we af bij de Verkadefabriek in Den Bosch. Diep onder de indruk ging ik een paar uur later naar huis.

Ik kan het allemaal niet navertellen wat ik in die paar uur heb geleerd, maar het is voor mij het begin van een nieuw hoofdstuk na een ongelooflijk grote stapel negativiteit en narigheid naar aanleiding van de toestanden in de thuiszorg.

Begrijp me goed, ik mag niet klagen, want ik maak toch indirect onderdeel uit van dit kabinet en daar komt de bezuiniging op de thuiszorg vandaan. Toch koos ik ervoor om te blijven en onder zoveel mogelijk kontjes te trappen omdat ik wist dat ze zich gewoon vreselijk vergist hadden.

Samsom heeft wel eens opgemerkt dat Jos de Blok met zijn Buurtzorg er niet was geweest als het er niet zo beroerd aan toe was gegaan in de thuiszorg. Die neem ik ooit nog even apart om hem de oren te wassen want zo lust ik er nog wel tien. Er zijn grenzen. Van de zorg voor kwetsbare mensen blijf je gewoon af.

En als je vindt dat het allemaal te duur is dan zeg je die volgevreten salarisstroken met die dikke leasebakken onder de kont ook maar eens de waarheid. Dan ben je een kerel. Dus jou spreek ik nog een keer, Diederik Samsom. Wie denk je wel niet dat je bent. Met je hypotheekvrije koopwoning.

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s