Psychopathie

image

Een psychopaat is een figurant in zijn eigen toneelstuk dat zich middels andere middelen (lees: mensen) de status van ‘karakter’ aan probeert te meten en rekruteert onderdelen (lees: mensen) voor zijn publieke mythen en sagen met hem (of haar, voor het gemak houd ik het verder bij hem) in de pompeuze hoofdrol als de grote held die niet eens hoeft te komen om te overwinnen.

De psychopaat IS een winnaar, en het applaus bij elke beweging die hij maakt moet als een rollende donder in een golvende beweging over hem worden uitgestort als ware het een voortdurende akoestische massage, want een psychopaat ontleent zijn fysieke en geestelijke bewustzijn – of wat daarvoor doorgaat, aan de bevestiging of de weerstand van alles dat zich buiten hem bevindt, en dat hem wordt aangereikt door anderen.

Alles buiten de psychopaat is de Grote Moeder die hem moet (er)kennen, knuffelen en kastijden. Hij verveelt zich elke dag helemaal kapot, en bij de verveling van een psychopaat kan een normaal mens zich nauwelijks iets voorstellen, als u dat al zou willen. De leegheid, zinloosheid en troosteloosheid van het bestaan is voor de psychopaat een hiëroglief aan de wand van zijn psyche en derhalve niet vatbaar voor welke onderhandeling dan ook.

Een psychopaat is een archetypische nabrander van alles wat geweest is en nooit meer terugkomt en in een andere tijd allang zes meter onder de grond had gelegen, of van anderen had gevonden dat ze zes meter onder de grond hadden moeten liggen op grond van onnavolgbare uitgangspunten die in strijd zijn met Artikel 1, 7 of 10. Want daar (lees: tegengas) hebben psychopaten per definitie een broertje dood aan.

Een psychopaat heeft er erg veel moeite mee om de fantasie van de werkelijkheid te scheiden, voor hem is hetgeen wat hij denkt de waarheid, het heeft enkel en alleen nog niet plaatsgevonden, en dat is een detail dat hij uitbesteedt aan mensen die net te stom zijn om hem niet door te hebben, maar wel doortrapt genoeg om namens hem slachtoffers te maken, of pogingen daartoe te ondernemen, en dat moet met zoveel mogelijk kabaal, want dat is een heilige missie.

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s