De stigmatisering van het (groot)kapitaal

image

Er wordt misbruik gemaakt van een terechte oude angst door linkse roeptoeters die om diplomatieke redenen niet uitgesproken mag worden. Maar we weten allemaal welke grote roze olifant er midden in de kamer staat te dampen, klaar om door de porseleinkast heen te stampen.

Het zou uitermate prettig zijn als figuren zoals Klaver en Bashir op een normale manier zaken deden, zoals Hilhorst bijvoorbeeld. Want Hilhorst is bezig met het hervormen van een migrainedossier waar iedereen voor wegduikt onder het bureau. Daar heb ik respect voor. Kan me goed herinneren hoe hard ik aan die knol heb liggen sleuren met mijn collega’s. Dat zijn geen grapjes.

Dus willen alle Pikketty-roeptoeters gewoon de poten uit de mouwen steken en niet over de koppen van het Ministerie van Financiën naar de schuimtaart van Dijsselbloem liggen hengelen. Bak zelf een taart. Verzamel zelf je ingrediënten. En gebruik die arme drommel van een Pikketty niet als een buikspreekpop.

Pikketty is duidelijk razend intelligent, maar van politieke verhoudingen en belangen heeft hij net zo duidelijk geen Hollandse kaas gegeten. Hij heeft bij god geen idee voor welk karretje hij staat. En dat weet Klaver dondersgoed. Nederland is te klein voor dit lamlendige gehouwehoer en de betreffende mensen zouden er goed aan doen om hun ‘argumenten’ te herijken.

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s