Vliegwiel

Volgens de ‘meerderen’ van Gotlieb (of wat daarvoor doorgaat) was het bezwaarschrift van Gotlieb een ‘Dan Brown-achtig werk’ en had hij geestelijke hulp nodig. Vergeleken bij wat Gotlieb schrijft en de manier waarop hij dat opschrijft is het werk van Dan Brown een bord aangelengde brintapap.

Wat als Gotlieb de enige ‘speler’ binnen de ‘dure medicijnenmarkt’ was die ervoor zorgde dat de boel in het gareel bleef? Wat als Gotlieb de enige was die helemaal doorzag hoe de farmawereld (lees: wolven in schaapskleren) en de complexe context eromheen functioneerde? Hoe wordt de kennis van Gotlieb overgedragen? En wie gaat Gotlieb vervangen?

Stuitend is het, dat hij als individuele medewerker werd ‘behangen’ met zo’n zwaar dossier, zonder dat hij in de gelegenheid werd gesteld om die verantwoordelijkheid te delen met twee of drie andere collega’s. In je eentje zoveel (teveel) weten wordt je uiteindelijk, op wat voor manier dan ook, fataal.

Maar enfin, zijn ‘leidinggevenden’ waren te druk met ‘therapeutische sessies’, ‘communicatietrainingen’ en 700 euro per nacht kapotslaan in dure hotelletjes. De eerstvolgende die beweert dat de zorg ‘onbetaalbaar’ wordt door de ‘vergrijzing’ heeft de kop in het zand zitten, want het ‘lek’ zit niet bij de ouderenzorg.

Marc Pomp heeft in zijn boek “Een beter Nederland, de gouden eieren van de gezondheidszorg” uitgelegd dat de kosten van de gezondheidszorg toch echt niet uit de klauwen lopen bij de afdeling “care”, maar bij de afdeling “cure”, door de “voortdurende stroom van nieuwe behandelingen en nieuwe geneesmiddelen”.

Het echte probleem is, volgens Pomp, dat de behandelkosten per patiënt weliswaar zijn gedaald, maar dat het aantal behandelingen mede daardoor de pan (sindsdien) uitrijst. En draai dat nog maar eens terug. Dat is een vliegwiel waar je geen spaak tussen krijgt. Behalve als je Arthur Gotlieb heet.

Schelden doet u thuis ook niet

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s